POST KEMBALI

ASSALAMUALAIKUM...

ALHAMDULILLAH...

BULAN OGOS YANG LALU, USIA AKU TELAH MENJANGKAU 22 TAHUN. SATU USIA YANG BUKAN LAGI BOLEH DI KELASKAN SEBAGAI SATU USIA REMAJA SEDANGKAN PADA USIA 18 PUN SUDAH ADA YANG MENDIRIKAN RUMAH TANGGA MAHUPU SUDAH MENJADI SEORANG WALI ATAU HERO BAGI ANAK2 MEREKA.

NAMUN BUKAN SEMUA CERITA MANUSIA AKAN BERAKHIR DENGAN BAIK ATAU MENGIKUT SEPERTI APA YANG DIRANCANG KERANA SEPERTI MANUSIA LAIN SERING PERKATA ATAU SERING MEMPERAYATKAN BAHAWASANYA KITA SEBAGAI MANUSIA HANYA MAMPU MERANCANG DALAM KEHIDUPAN INI SEDANGKAN YANG MENENTUKAN APA YANG KITA RANCANGAN KAN ITU AKAN JADI ATAU PUN TIDAH ADALAH YANG MAHA KUASA.

BUKAN KITA SEBAGAI MANUSIA YANG BOLEH KATA YANG APA YANG KITA RANCANGAN KAN ITU MESTI JADI WALAU TIDAK KIRA APA PUN YANG BERLAKU. JADI, SEKIRANYA APA YANG DIRANCANGKAN ITU TIDAK MENGIKUT APA YANG DIINGINI, REDHA KAN SAJA. KITA HANYA MANUSIA BIASA.

ITULAH YANG TERJADI DALAM HIDUP AKU SELAMA AKU MENYEPI INI. MANUSIA YANG MASIH TERHOYONG HAYANG DALAM MENCARI SATU KEHIDUPAN YANG LEBIH BAIK, DITIMPA DENGAN MUSIBAH YANG TIDAK PERNAH MENYANGKA AKAN TERJADI DALAM HIDUPNYA. AGAKNYA APA YANG AKAN TERJADI? YAAAA!!!!!!

PORAK PERANDALAH HIDUP AKU. NAMUN, MANUSIA MANA YANG TIDAK PERNAH DIDUGA ITU JUGA TERLINTAS DIFIKIRAN AKU. AKU JUGA MANUSIA, JADI SUDAH PASTI AKU AKAN DIDUGA.

TETAPI DALAM DIDUGA DENGAN PERLBAGAI MASALAH, HANYA SATU YANG AKU NAMPAK IAITU SEMUA YANG BERLAKU DALAM HIDUP AKU, ADA HIKMAHNYA. ADA YANG AKAN BERHUBUNG KAIT DENGAN YANG LAIN. JADI SEKARANG AKU LEBIH SUKA UNTUK IKUT APA SAHAJA JALAN YANG ADA DALAM HIDUP AKU, KERANA AKU TAHU, SEMUANYA TELAH DITETAPKAN, INSYALLAH.

Comments

Popular Posts