Posts

Showing posts from 2017

HUBUNGAN YANG TIDAK AKAN KEMANA

25/08/2017 04.21amPagi ni aq dikejutkan dengan satu kenyataan yg paling benar. Tiada yg benar melainkan yg benar belaka.Aq rasa siapa yg baca dan masuk dlam blog aq ni, mesti pernah sayangkan ssorang atau disayangi seseorang, kan? Jangan menipu aku ye?Dan begitu juga aku, sekarang aku dengan jujurnya katakan bahawa aq sedang menyayangi seseorang yang aku tahu satu hari dia akan pergi dari aku. Maksudnya, aq tahu yang dia bukanlah jodoh aku untuk smpai ke hari tua. Sbb aku tahu yang dia akan berkahwin dengan orang lain satu hari nanti. Itu aku pasti. Tapi aku jga dh siapkan mental dan fizikal aku (masih dalam persentage yg rendah lah) untuk terima sekiranya sudah smpai masa untuk dia tinggalkan aku nanti, tapi persoalanya sekarang ni. Adakah aku akan terima dia untuk menjadi KAWAN aku setelah kami berpisah?Kawan aq, dia percaya yang perhubungan sebagai KAWAN antara aq dan ex aku tidak akan jadi sama sekali, walau aku cuba untuk membuatnya menjadi nyata. Kerana dia kata, sekiranya aku m…

Aku Rindu

Image
Assalammualaikum...Sejujurnya aku hanya manusia biasa yang selalu ingin di cintai dan juga mencintai. Aku ingin mempunyai seseorang yang akan ada disisi aku apabila aku inginkannya.  Bukan hanya ada apabila inginkan sesuatu sebagai balasan.Aku selalu tengak kawan aku begitu bahagia dengan pasangan masing2. Alhamdulillah ada yang sudah sampai ke PELAMIN hubungan mreka. Dan alhamdulillah jga ada yang sudah mndapat dan bakal mndapat zuriat. ALHAMDULILLAH. Tapi mcam mna pula dengan kehidupan aku???Aku tidak tahu sama ada ingin katakan yang ini adalah takdir yang tlah dittapkan pada aku atau ini adalah takdir yang diukir sendiri oleh tangan aku. Aku pun tak tahu.Tapi sebagai manusia juga, aku ingin katakan kini aku gembira dia ada disisi aku.Bukan mudah untik dengar kata sayang dan rindu dari dia. Bila diri dia seorang yang brdikari, mungkin ini semua terlihat remeh sdang kita sudah tahu bagaimana kasih dan sayang dia.Tapi aku jenis manusia yang akan tenang bila keluar dr mulut bahawa dia …

ALAM

Assalamualaikum.
Soalan aku bukanlah PERCAYA atau TIDAK PERCAYA dengan ALAM GHAIB atau dengan lebih tepatnya ALAM BUNIAN, kerana kita sebagai umat Islam sudah tahu akan kewujudan dunia bagi golongan yang tidak nampak dengan mata seorang manusia biasa ini. Tetapi aku ingin mengajukan satu soalan yang menjadi tanda tanya bagi diri aku sendiri, iaitu ADAKAH KITA ATAU ANDA AKAN PERCAYA SEKIRANYA ADA ORANG YANG MEMPUNYAI KELEBIHAN BERINTERAKSI DENGAN GOLONGAN INI, ADALAH RAKAN ANDA?
Kali ini aku hanya ingin kongsikan apa yang terjadi pada aku dalam masa empat bulan ini. Pelbagai cerita dan keadaan yang cuba disampaikan, juga banyak persoalan yang masih belum terjawab telah digantikan dengan persoalan yang lain. Jadi aku tidak tahu yang mana satu betul atau salah. Yang pasti apa yang aku ceritakan ini adalah apa yang terjadi dan apa yang aku rasakan betul bagi diri aku.
Baru-baru ini aku telah dikejutkan dengan cerita bahawa salah seorang staff aku mempunyai satu kelebihan untuk berkomunikasi …

PERCUTIAN KE PULAU LANGKAWI 4HARI 3MALAM

Image
Assalamualaikum.
Lamanya tak menulis dekat dalam blog ni. Maklumlah dulu bila takda kerje dan hanya duduk dekat rumah jer, bolehlah update selalu blog ni. Tapi sekarang ni bila sudah bekerja dan jadual kerja yang selalunya berubah (maklumlah kerje shift), jadi nak menulis memang tak ada masa sungguh. Tak tahulah bila nak menulis balik.
Tapi alhamdulillah setelah berapa bulan tak ambik cuti, akhirnya 26hb Mac aritu aku ambiklah cuti setelah hampir lima bulan buat perancangan dengan abang angkat aku untuk bercuti dengan harapan dapat menghilangkan stress kehidupan yang begitu banyak. Tapi seperti biasa, lepad dari cuti mesti akan banyak kerje dan stress akan bertambah2.
Trip kali ni kami pergi dekat2 jer dlu sebab kan masa yang begitu singkat dan duit yang buat masa sekrang ni ciput, jadi kami buat keputusan untuk pergi Pulan Langkawi sahaja untuk trip awal tahun ni. Dengan berbekalkan bajet sebanyak rm1500.00 akhirnya percutiaan empat hari tiga malam (4H3M) telah berjaya.
Untuk hari pertam…