Posts

Showing posts from December, 2013

PANGKOR ISLAND

Image
Assalamualaikum. baru2 ni smpena tamat STPM, aq dngn abang agkat aq g bercuti sma2 tp xda la pergi jauh2. kita owg cuma g Pulau Pangkor je. Alhamdulillah masa kita owg dkat sana kita owang enjoy sangt n ni boleh dikatakan first time aq g travel tanpa family aq. walaupung first tu ssh sikit (sbb x prnah sampai dgan naik bas) tp bila dah smpai dkat pkan lumut, best sangat n x sabar nk sampai ke pangkor. abg agkat aq ckp kita owg backpack ni sbb nk ajar aq cara nk manage travel. lain kali kalau nk g mna2 xda la ssh sangt... hahaha...
bila sampai dkat sana, first yg kita owag rsaukan ialah HOTEL, sbb sblum kta owag g, kta owag x smpat pn nk booking hotel. bila seach kt internet smua full.. takut jgk kita owag tapi bila sampai sana nasib baik ada Hotel Purnama, Teluk Nipah. cuma mahal sikit la. RM127 semalam. tp kalau bukan waktu cuti sekolah rm90 smlam.









tapi kita owag dkt sana semalam je. ari ahad kita owg g lepak dkat LUMUT plak. jalan2 dkat bazar lumut. tngak apa yang menarik. kita lepa…

TOPENG PERWATAKAN

Image
Assalamualaikum
aku rasa semua orang di muka bumi Allah S.W.T ini mempunyai sahabat atau seseorang yang begitu rapat dengan diri dia (keluarga x termasuk). psti semua orang ada seseorang yang akan menjadi tmpat untuk meluahkan perasaan sedih dan gmbira yang terbuku dalam hati korang semua kan? tp perlukah kita berubah menjadi seseorang yang bukan diri kita semata-mata untuk memastikan mereka terus selesa berada di samping kita tanpa mengambil kira akan perasaan kita sendiri? kdang2 soalan ni akan timbul jauh di fikiran aq bila aq memikirkan dan membayangkan wajah2 sahabat2 aq.
aq tulis psai benda ni sebab ada juga di kalangan sahabat dan kawan2 aq yang begitu sanggup berubah menjadi seseorang yang padahal dia sendiri tidak selesa dengan perwatakan itu. tapi dia snggup supaya orang lain terima dia. namun, bagi pendapat aq kita sepatutnya x perlu mengubah diri kita semata2 untuk menjaga hati orang lain kerana sepatutnya mereka yang perlu menerima kita seadanya diri kita. bagi aq, aq beg…

LAST DAY

Image
Assalamualaikum... Akhirnya, tamat sudah aq bergelar sebagai seorang budak sekolah yang masih pakai uniform sekolah. isnin lepas ari last aq pakai seluar putih n baju putih. aq sekrang dah tamat form SIX. tapi aq rasa sedih jugak lah sbb lpas ni kami xkan jmpa lagi. segala memori dekat sekolah akan jadi kenangan yang paling berharga untuk kami terutamanya diri aq sndiri. semua cikgu2 yang stia mengajar kami dan memberi kami ilmu untuk terus berjaya dalam hidup tak akan dilupakan... Insyallah... kami tak akan berjaya tamat sebagai seorang pra-universiti tanpa usaha gigih mereka mengajar kami walaupun pada hakikatnya kami ni bukan pelajar yang baik (dalam kelas x fokus pn) hahaha..... siap cikgu bagi warning dalam kelas bila cikgu mngajar. tp kadang2 cikgu pn join sekali kta owang buat lawak. hehehe.... kenangan yang sungguh indah....



LAST TANGGAP GAMBAR BERSAMA (02.12.2013)