Posts

Showing posts from June, 2015

AKU JIWANG???

Image
Assalamualaikum…

Siapa daku dihati mu?
Adakah kau menyayangi diri ku?
Kalau semua nak tahu, sejak akhir-akhir ni beginilah perasaan yang menyelubungi hati aku yang sedang dilanda masalah. Atau dengan lebih tepatnya, masalah dengan hati dan juga perasaan.
Sebenarnya aku sendiri pun peliklah dengan diri aku ni. Bila aku jatuh cinta aku menyayangi seseorang, pasti hati aku akan jadi jiwang dan dengan lagu yang cinta-cinta. Padahal aku bab cinta-cinta dan juga bab jiwang ni yang aku cuba nak jauhkan sebab bagi aku semua ni menyusahkan diri sendiri dan juga orang yang berada disekeliling. Tapi bila cinta itu datang jug, aku jadi cair macam ais. Aku cukup pelik.
Atau itu memang lumrah seorang manusia yang mempunyai perasaaan dan hati? Adakah?

Tapi yang pasti, apa yang aku nampak. Kadang-kadang apabila kita mempunyai perasaan yang macam ni, sebenarnya elok untuk satu hubungan. Tapi kadang-kadang sebaliknya kerana jika kita terlalu ikutkan hati yang jiwang dan sayang semua akan jadi tak…

CAMERON HIGHLAND

Image
Assalamualaikum…
Ni lagi satu post dalam masa satu hari. Hahaha..
Ni la padahnya bila dah lama tak masuk kan entry baru dalam blog, jadi semua kene masukkan sekali dalam masa satu hari. Penatnya nak menulis. Tapi masih mahu kongsikan pengalaman aku dengan rakan aku. Hehehe..
Ni pula pengalaman aku dengan kawan2 aku ketika pergi ke Cameron Highland. Walau benda ni tak dirancang dan dirancang dalam keadaan yang begitu tergesaw, tetapi alhamdulillah semuanya menjadi dan berlajan dengan lancar.
Terima kasih pada yang sudi belanja kami yang masih tidak mempunyai pekerjaan dan pendapatan ini. hehehe..
Dan yang paling seronok adalah, aku dan Hidayah mendapat kawan baru. Dan nasib baiklah Elly ni sekepala dengan kita orang. Kalau tak aku rasa mahu tinggalkan je dia dekat ladang teh tu. Biar dia kerja dekat situ.

Tapi dia memang baik, Insyallah kita boleh kawan sampai bila2. Amin… 
DAH GELAP PUN, MASIH NAK TANGKAP GAMBAR LAGI..
TAMAN LAVENDER
HELLO..
SHOPPING TIME..

TAIPING!!! KAMI DATANG..

Image
Assalamualaikum… Hai… Sejak akhir2 ni aku dah jarang postkan benda baru dalam blog aku ni. Biasalah bila rumah ngah kelam kabut, Tak ada masa nak buat semua benda ni. Gaya aku tulis macam ramai je yang visit aku punya blog ni kan? Padahal hanya beberapa kerat je. Tapi yang pasti aku masuk kan benda yang berkaitan dengn diri aku, keluarga mahupun kawan aku, Bukan untuk mengharapkan korang masuk blog aku. Tetapi hanya mahu berkongsi kegembiraan dan kesedihan aku. (walau ada yang mungkin tak suka.)
Okey, hari ni aku nak cerita pasal aktiviti yang yang hampir sebulan pun lepas. (biasalah sibuk sikit). Iaitu aktiviti aku dan kawan2 aku yang datang membuat lawatan ke Taiping, Perak. Walau rancangan yang kami buat ni pada mulanya mengalami pelbagai rintangan (biar kami saja yang tahu), tetapi Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar akhirnya. Walau ada yang tak dapat join aktiviti kami ni, tapi insyallah akan ada yang lain nanti.
Perancangan awal kami, nak naik Bukit Larut yang aku sendir…