Posts

Showing posts from July, 2013

SAYANG

Image
perkataan SAYANG?
perkataan ni ramai owg gunakan dalam kehidupan mereka tp SAYANG ni mempunyai banyak pecahan yang boleh dipilih oleh seseorang individu. Antaranya:
1) SAYANG untuk KELUARGA
2) SAYANG untuk SAHABAT
3) SAYANG untuk KEKASIH
4) SAYANG untuk AGAMA
5) SAYANG untuk RASUL

namun ada diantara nya mampu membuat kita sebagai manusia menjadi seorang yng x mampu untuk brfkir scara waras iaitu SAYANG untuk KEKASIH. mungkin owang sekeliling mrasakn ini hnyalah buang msa, ttp jika sayang yang betul jalannya ia mampu menjadi SEBAB UTAMA dalam kita mencapai kejayaan dalam hidup, dunia dan akhirat... INSYALLAH...




CABARAN

owg sekeliling prnah ckap, dalam hidup ni penuh dengan pelbagai cabaran yang akan kita tempuhi yang cua mebezakan kan cabaran tu sama ada mampu di tempuhi atau pun x, walau cabaran tu kecil, ia masih dianggap sebagai vabaran yang perlu kita tempuhi. owg da cakap, hdup kita ni umpama roda, kdang kala kita di atas, n kadang kala kita mungkin di bwah... klau kita dapat menempuhi sgala cabaran yang datang dengan tenang kita mungkin akan berjaya brada di atas nmun jika cabaran tu gagal ditempuhi mungkin kita ada dibawah...

kenangan 6R1 (2012)
#kepada semua pelajar TINGKATAN ENAM di SMKJJ, smoga berjaya menempuhi cabaran hidup sbagai pelajar PRA-U kerana mungkin cabaran yang lebih bsar menunggu kita di luar sna.... smoga kita smua berjaya dalam apa yang kita tmpuhi... insyallah.... AMIN....

RESULT

Image
hari ni kami pelajar F6 SMKJJ telah menerima keputusan bg Sem 2... nmpak nye bnyak yang masih lagi down kali ni... terutamany aq.. smua kebnyakkan nya lulus tp smua lulus ckup2 makan je... mungkin bnyak yang akan ulang exam untuk sem 2, aq harap smua akan lulus untuk pengulangan paper n jugak untk exam sem 3.... aq harap kowang smua akan berjaya dalam kehidupan, kerjaya dan jgk dalam pa jua yang kowang ceburi.... owag da cakap gagal sekali tdak bererti kita gagal selamanya... INSYALLAH...
6A1 STUDENTS...

Don’t You Remember (Adele)

Image
When will I see you again? You left with no goodbye, Not a single word was said, No final kiss to seal any sins,
I had no idea of the state we were in, I know I have a fickle heart and a bitterness, And a wandering eye, and heaviness in my head,
But don't you remember? Don't you remember? The reason you loved me before, Baby, please remember me once more,
When was the last time you thought of me? Or have you completely erased me from your memory? I often think about where I went wrong, The more I do, the less I know, But I know I have a fickle heart and a bitterness, And a wandering eye, and a heaviness in my head,
But don't you remember? Don't you remember? The reason you loved me before, Baby, please remember me once more,
Gave you the space so you could breathe, I kept my distance so you would be free, And hoped that you'd find the missing piece, To bring you back to me,
Why don't you remember? Don't you remember? The reason you loved me before, Baby, please remember me once more,
[…

MOTHER FAMILY

Image
alhamdulillah dalam msa dua hari cuti ni, aq happy sngt sbab pertama, aq dpat bukak pose ngn family mak aq yang jarang sngt2 kta owg dapat bukak pose sma2, n kedua, tntu la aq dapat bukak pose ngn family aq sndri. alhamdulillah aq dapat bkak pose ngn abah ngn akak aq n abg ipar aq... syukur sngt aq dpat bkak pose ngn depa... tp da prkara yg x best, iaitu bleh plak pngga aq terseliuh tg td... aduh... skit gler, aq sja la yg tau mcm mnaa skit dia, hope bsok shat la... insyallah....
best depa g grai air tebu PAK ITAM..
mak cik smpat posing maut...
aq diapit bodyguard...
kluarga BESAR aq...
BESAR x???
baru puasa ke-5, dh mcm malam raya...
smbutan ari jd MITANG ngn ATEH...

AKU

Image
ni kes masa xda keje... so dri xda wt pa... aq sja je masuk kn sikit gmbr aq kt blog ni... selamat melihat.... (soe gmbr ni smua edit tp dr segi wrna shaja)
ni gmbar aq msa kecik..
kt hosptal smpat brgmbr..
kenangan kt majlis PETINA
kt Cameron with my father..
bomba....
xda keje...

RAMADHAN AL-MUBARAK

Image
ASSALAMUALAIKUM...
alhamdulillah skali lagi kita smua (trutama aq) masih dapat bberada di bulan yang penuh kerahmatan dan kesucian iaitu bula Ramadhan. semoga bulan ini kita smua dpat mencari lebih bnyak keredhaanNya dan dapat menewaskan nafsu kta smua... INSYALLAH...

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK

UCAPAN KU,..

BUDAK NURSE

Image
trlambat pulak aq masukkan gmbr budak ni dalam blog aq... hehehe.... alhamdulillah skang ni budak ni dah selamat sambung study kt PULAU PINANG n dia ambik nursing... hehe.... selama aq kenal dia dalam setahun lebih ni, dia lah budak pompuan yang paling bnyak mulut n paling bisng dalam kelas 6A1... tp dia sowg kwan yg baik n cool... heheh.... bila rsa dia da wt slah je, kompom cepat2 dia mntak maap... n dia ni la yg pling misteri n pnuh rahsia,... musuh ketat dia AMIRUL n AZMER... hahaha.... ni gmbr masa last day dia kt SMKJJ.... btw GOOD LUCK again HAWA... smoga ag brjaya ok??? hehehe....

hawa ngan mak cik tua.. hahaha...
hawa and janice... MERDEKA!!!
btw cantik kad yg Amirah wt... kreatif...
MUET candidate...
with cikgu Hasimah...
with teacher Zamila...
with daddy...
bodyguard...
cheese....
merdeka... (jaastus sebuk)

PENDATANG BARU??

Image
hai semua, soe la saya ni masih lagi pendatang baru dalam dunia bloger ni, so saya x tau saya nk tulis apa dalam bloger ni soa apa yang terdapat dalam bloger saya sekarang ni saya hrap kowang smua enjoy baca sbb ni smua lebih kurang kepada luahan hati seorang budak lelaki mengenai CINTA, SAHABAT, PELAJARAN, dan juga FAMILY..... HOPE YOU GUYS ENJOY IT...






L.I.E

Image

PBS aq...

Image
haiiiiiyyyyaaaaaa.....
x sampai sbulan start skolah kpala aq dah start pening ngn smua keje yang nk kene wat bila masuk sem 3 ni, mau x nya sem 3 ni ada PBS tuk subjek BM ngn PP plak... kalau mcm pp tu mgkin la bleh aq wt tp kalau bm tu ssh sikit la dah la aq ni bkan nya pandai sngat bab2 bm ni,... abis la aq... aq x nk la plak jd owg yg x gua dalam kumpulan aq plak, harapkan depa je yg wt smua... wawawa.... sedih plak aq.... dah la msa cuma da dalam sbulan je.... pa la yang akan jdi kt aq nnt kn??? sedih2....