Posts

Showing posts from November, 2013

BLOG KHAS

assalamualaikum... dah lama aq x update aq pnye blog ni. biasalah sekarang ni sibuk sikit dengan final exam stpm.. insyallah lagi dua paper aq aku tamat sekolah menengah dengan rasminya. sekarang lah masanya mengimbau kembali kenangan sepanjang aq masuk form six ni. da yang suka dan da yang duka. tp sekarang aq bukan nk kongsikan kisah sekolah aq, aq cuma nk bagi tau aq da buat blog lagi satu yang aq khaskan untuk semua penulisan aq. aq sekarang ni macam seronok plak nk tulis kisah owang2 yang disekeliling aq dan menjadi satu cerita yang sering owang impikan untuk terjadi dalam hidup mereka. tapi aq bukanlah macam owag lain sebab aq pun da masukkan cerita yang bukan menjadi satu budaya owang timur macam kita ni. (kowang2 pham2 la). x bermakna aq sokong cuma mereka juga manusia. jadi aq saja suka2 tulis mengenai merek. dan kepada siapa yang ingin baca pa yang aq tulis, bleh klik kat link bawah ni tuk tngak blog aq lagi satu. (anak marzuki story)

http://anakmarzukistory.blogspot.com/

HATI

kehadirannya bagaikan mimpi,
mimpi yang menjadi impian diri,
namun hati harus mempercayai,
engkau wujud menjadi realiti.

mimpi yang indah hanya seketika,
kerna aku hanyalah kedua,
tiada yang sempurna selain dia,
yang mampu memberi engkau segalanya.

engkau pergi ketika gembira, 
pergi diam tanpa berita,
mulut diam tidak mampu berkata,
kerana aku hanyalah satu boneka.

wajahmu sentiasa di hati,
harapan penuh engkau kembali, 
setiap tempat kita lalui,
menggamit memori yang telah pergi.

bila hati mulai kian reda,
dari gelora rindu yang membara,
engkau kembali bagaikan tiada dosa,
umpama bidadari yang suci lagi mulia.


RAHSIA (BAB 4)

BAB 4 : KAMPUNG SILAH             Ahli jemaah Surau Kampung Silah mulai kelihatan bersantai di perkarangan surau sambil berbual bersama jemaah yang lain setelah selesai menunai solat fardu Isyak. Dari pintu hadapan surau kelihatan susuk tubuh Pak Husin, Adam, Amran dan Hafis yang merupakan adik bongsu kepada Adam. Jemaah surau yang sedang berbual di tangga surau berasa hairan kerana mereka tidak pernah melihat Amran sebelum ini di kampung mereka itu dan tambah menghairankan selama keluarga Pak Husin menetap di kampung itu, mereka tidak pernah dikunjungi oleh sesiapapun melainkan penduduk kampung itu sendiri.             Pak Husin yang sedang menuruni tangga dapat merasakan bahawa sesetengah jemaah surau memerhatikannya dengan penuh persoalan di minda mengenai susuk lelaki yang baru sahaja hadir dalam keluarga mereka itu. Pak Husin yang Baru sahaja ingin menyarungkan kasut di kaki kanannya mulai terdengar akan namanya dipanggil oleh salah seorang jemaah surau itu.             “Pak Husin! …

TAMAT FORM 6

Image
insyallah 2hb12 merupakan tarikh akhir aq digelar sebagai budak sKolah dan upper six. sedih rsanya bila tringgat yang akan tinggalkan sekolah yang tujuh tahun menjadi tempat aku belajar. dkat SMKJJ lah aq kenal erti PERSAHABATAN, MUSUH, RAKAN, KASIH, n macam2 lagi lah. n bagi form 6 plak walaupun hanya satu tahun stengah je aq bersama dengan kwan2 aq ni, tp aq masih akan rindu mereka lepas tamat skolah nnt. depa banyak tlag aq dari segi pbs, belajar n mcm2lah yang ssh aq nk ckap. kat form6 ni la ada pergaduhan, bermsam muka, tidak puas hati n paling best kelas yang paling riuh. kepada smua rakan 6A1, aq nk mntak maaf kalau da wat salah n silap pd korang n aq doakan kita semua akan berjaya dalam hidup. Isnyallah... truskan usaha anda... CHAIYOK..... CHAIYOK....

ENCIK SUBRA (SEJARAH n GURU KELAS 2013)
ENCIK CHANDRAN (PENGAJIAN AM)
ENCIK FANDAUS (PENGAJIAN PERNIAGAAN)
PUAN HASHIMAH (BAHASA MELAYU)
PUAN ZAMILA (MUET n GURU KELAS 2012)



MAJLIS PRA-GRADUASI SPM n STPM (27.10.2013)