RAHSIA

hai beb. aq ingat aq nk cuba la jugak wat novel dekat blog aq ni... hahaha.... aq skarang dah mula tulis tap baru je wat sikit. aq harap kowang suka membacanya bila aq masukkan nanti. tapi telebih dahulu aq nk mintak maaf sebab jalan ceritanya mungkin kowang x suka sbb dia belainan dengan cerita novel cinta yang kowang slalu baca tu. jadi aq nk cakap awal2 sblum korang mula membaca cerita ni tlong bukak pikiran dan hati kowg seluas2nya nya. apa yang buruk ditinggalkan dan apa yang baik dijadikan sebagai tauladan. jgn pulak kowang buat yang sebaliknya. hehehe... sebagai intro, aq masuk kan sdikit dari bab satu novel aq ni ye? yang selainnya nanti bila aq mula siap banyak sikit nanti. BTW tajuk novel aq ni ialah RAHSIA...


Amran mempunyai sebuah keluarga yang bahagia. Amran memiliki sepasang cahaya mata yang dikuniakan oleh-Nya kepada keluarga. Anak yang pertama sedang bersedia untuk menduduki ujian STPM yang akan menjelang akhir tahun ini. Pelbagai usaha dilakukan oleh Amran untuk memastikan anak sulungnya itu berjaya dalam kehidupannya. Namun, realitinya apa yang dirancang tidak terjadi. Anak sulung amran yang bernama Khairi lebih gemar melakukan apa yang dia minati sejak dari zaman sekolah menengah lagi iaitu menyanyi.
Khairi mempunyai sebuah kumpulan musik yang lebih menekankan genre musik rock dan kugiran yang dianggotai oleh seramai enam orang rakannya mulai dikenali dan mendapat perhatian banyak syarikat rakaman di Kuala Lumpur ini. Sejak itu, Amran mulai kurang mengambil berat mengenai anak sulungnya itu kerana mereka bertentangan dari segi pendapat dan minat yang membuatkan mereka sering bertengkar untuk menegakkan luahan perasaan masing-masing. Anis yang merupakan isteri kepasa Amran sering kali menjadi orang tengak kepada pergelutan mereka itu kerana tidak ingin perbalahan mereka menjadi pergaduhan yang besar antara anak dan ayah.
Anis seorang isteri yang terlalu baik bagi Amran kerana Anis sering sabar dengan keadaan Amran yang sering cepat naik angin dengan perkara yang tidak disukainya. Jika...

Comments

  1. walawei... baru beberapa ari je aku x bukak nlog ang.. dah nak jadi penulias dah dak ni hehehe.. apa pun good luck..

    P/s : aq dah baca dah... best la bro buat lagi hehehe aq menantikan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.... insyallah aq truskan. tp amaran awal tau? ni bukan mcm novel biasa yang ag bca. sbb dia pnye topik isu semasa yang gempar dikatakan, aq cuba nk try yang lain dari yang lain. heheh.. harp ag sokong aq k?? hahaha...

      Delete

Post a Comment

Popular Posts